Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Lezzetli ve sağlıklı sofralar

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda lezzet şöleni, kalorisi düşük yemekler ile devam ediyor. Çeşme'de kuzenim Beliz Baran'ın 30 dakikada bizler için hazırladığı bu sağlıklı sofrayı sizlerle paylaşmak isterdim. Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de pratik yemekler yapmak gerçekten maharet istiyor. Biz bu aralar sağlıklı ve temiz beslenme konusuna takmış durumdayız. Takmış durumdayız derken, abarttığımı zannetmeyin, çok yakında İdilika'nın Mutfağı'ndan doğacak sürprizlere hazırlıklı olun. Yemek konusunda fenomen olmuş İtalyanlar bile, yeme alışkanlıklarını değiştirmişken, sizleri İdilika'nın Mutfağı'ndan çıkacak olan yeni ve sağlıklı tariflerden mahrum edeceğimi sanmayın.

SUNUMUN ÖNEMİ
Sizlerle, bu siyah beyaz son derece zarif sofrayı paylaşmak istedim. Yaptığımız yemeklerin lezzeti kadar, onları ne şekilde sunduğumuz da son derece önemli aslında.
Her öğün yemeklerimizi; sanki Michelin yıldızlı bir restoranın mutfağından çıkmışcasına özenli hazırlayıp hani o misafir gelince servis edilmek üzere büfelerde bekleyen porselen takımlarımız var ya, işte onlarla sunmak aslında hiç de zor değil...
Zevkine ve gustosuna hayran olduğum Belize, bu işin sırrını sorduğumda benimle üç altın kuralını paylaştı. Evet, hepimiz hazırsak başlıyorum...
1- Renk uyumu
2- Masada taze çiçek olması
3- Soframızı dostlarla paylaşmak
İşte bu üç altın ipucunu bir araya getirdiğimizde dudak ısırtan sofralara imza atmak elimizde. Zira yemekten alınan haz ve ulaşılan doyum noktasının yüzde 50'si tamamen görsellikten geçiyor. Hadi bugün hepimiz bir değişiklik yapalım; soframızı mutfakta hazırlamak yerine, kendimizi ödüllendirelim.
Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ACAPSANDALİ

2 adet patlıcan
1 kase taze fasulye
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı: Patlıcanları, soğanı ve taze fasulyeleri mümkün olduğu kadar minik minik doğruyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Bütün malzemeyi çiğ olarak tencereye koyuyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte susuz olarak pişiriyoruz. Servis ederken üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
Bu yemeği pişirirken tuz koymuyoruz, tuz koyarsak sebzeler sert oluyor, ancak biz yumuşak olmalarını istediğimiz için pişirdikten sonra tuz ilavesi yapmalıyız.

SÜRPRİZLİ PANCAR SALATASI

3 adet haşlanmış pancar
3 adet havuç
3 adet yeşil elma
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Pancar, elma ve havucu rendeliyoruz. Tuz ve karabiber ilavesi ile harmanlıyoruz. Servis ederken bol dereotu ile servis ediyoruz.

MANTARLA İMTİHAN

Yarım kg. mantar
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Maydanoz
Soya sos

Yapılışı: Zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları soteliyoruz. Mantarları ince ince dilimleyip yüksek ateşte ayrı tavada soteliyoruz. Sotelediğimiz mantarları sarımsaklı zeytinyağı ile soteleyip tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA