Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik balık sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çat kapı gelecek misafirlere alelacele hazırlayabileceğimiz bir balık sofrası var. Böyle durumlarda aklıma gelen ilk şey, fırına balık atmak oluyor. Ancak onun da ayarı çok önemli. Bazen çok pişince kuru, bazen de balığın cinsi ve tazeliğine bağlı olarak lezzetsiz olabiliyor. Öyle lezzetli bir balık sosum var ki, bir kere deneyin bayılacaksınız.
Patates çoğumuza göre sebzelerin en lezzetli olanı değil mi? Aslında patates salatası tarifi için haşlanmış patates ve bir parça yeşillik temelde yeterli olacaktır. Patates salatasının lezzeti, yapan ele göre değişiyor olsa da, benim bugün sizinle paylaştığım reçeteyi tam uygularsanız, her seferinde aynı lezzeti yakalayacaksınız.

İSTER ÇİKOLATALI, İSTER MEYVELİ
Son olarak ise, eskiden beri en pratik yazlık tatlı tariflerimin arasında olan, buz gibi yapısı ve pasta görünümüyle basitçe hazırlandığı anlaşılamayan meyveli parfe tarifi veriyorum. İster çikolata sosuyla servis edin, isterseniz de üzerine meyve sosu dökün. Her haliyle güzel, kaşık kaşık kaşıklanası bir lezzet; yaz mevsiminin son günlerinde soslarımızı tatlandırsın. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

FIRINDA SOSLU LEVREK

3/4 çay bardağı zeytinyağı
8-10 dal maydanoz
7-8 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
Tuz

Yapılışı: Yıkanmış ve ayıklanmış balıkların yan yüzüne bıçakla çizik atıyoruz ve içini açıyoruz. Sos malzemesini bir kasede karıştırıyoruz. Sosu, tatlı kaşığı yardımıyla önce balığın iç kısmına sürüp sonra üzerine pay ediyoruz. Fırında 45-50 dakika pişirme süremizin son 20 dakikasını ızgara konumuna getirerek pişiriyoruz.

NEFİS PATATES SALATASI

1 kg patates,
2 adet havuç,
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 adet limon,
Tuz
Kırmızıbiber,
Karabiber


Yapılışı: Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Başka bir kabın içine havuçları rendeleyin. Maydanoz, nane, dereotu, tuz, kırmızıbiber, karabiber, yağ ve bir limon suyunu patateslere ekleyip karıştırın. Diğer limonun suyunu rendelediğiniz havucun içine katıp karıştırın. İki kademeli bir kalıbın içine önce rendelenmiş havucun yarısını üzerine de patates karışımının yarısını koyun. İkinci kata kalan havucu, üzerine patates karışımını koyup elinizle bastırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Biber ve salatalık turşusu ile süsleyip servis yapın.

KOLAY MEYVELİ PARFE

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
5-6 kaşık damla çikolata
15-20 adet kiraz
1/2 adet şeftali
1/2 adet elma
1 adet muz
2-3 adet kayısı
8-10 tane üzüm

Yapılışı: Krem şantiyle sütü kıvam alana kadar çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken bir paket vanilyayı ekleyip daha sonra ufaladığımız bisküvileri, küçük küçük doğradığımız meyveleri karışıma ekliyoruz. Fındık içini ve damla çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra kek kalıbı ya da koymak istediğiniz kabın tabanına buzdolabı poşeti serip sonrasında karışımı döküp üç saat buzlukta bekletiyoruz. Servis etmeden yarım saat önce dolaptan çıkarıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA