Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sonbaharda sinema keyfi

Herkese merhabalar.
İdilika'nın Mutfağı'nda bu hafta sonu tam da yaz sezonunun bitiminde hafif esen rüzgarın bünyelerde yarattığı 'hadi evde oturalım' hissini, evde sinema keyfine dönüştürmek istedim ve size evde sinema keyfi için leziz öneriler hazırladım...
Sinema keyfi ve aynı esnada birşeyler atıştırma ihtiyacı ayrılmaz bir ikili gibi adeta. Sinemaya gittiğimizde patlamış mısır yemek, Alaska Frigo almak, evde aile boyu dizi keyfi yapmaya niyetlendiğimizde kek, poğaça gibi anne eli değmiş yiyeceklerle sürekli yandaki sehpadan bir şeyler atıştırmak, hiçbir şey bulamazsak illa ki o filmi izlemek için olmazsa olmaz cipsi yakınımızdaki bakkaldan sipariş vermek ve yanını illa ki bol asitlisinden bir içecekle tamamlamak gibi birçok eşlikçisi var şu film izleme aktivitesinin...
Film izlemek işi sonbahar mevsimini sever, polar battaniye, pofidik terlik, sıcak bir ev ve bol kalorili yiyecekler ister.

DÖRT MİNİK LEZZET
İçinde yemek tarifleri geçen filmler konusu vardır. Bir de benim özel olarak merak duyduğum hobimdir adeta; sinema filmlerinin içindeki sahnelerden yemek tarifleri çıkarmak.
Madem havalar yavaş yavaş soğuyor, kışlık evlerimizin yolunu tutmaya başlıyoruz; o halde açalım sevdiğimiz bir filmi, izleyelim hep beraber.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün son derece ekonomik ve film izlerken atıştırmaktan keyif alacağınızı düşündüğüm dört minik lezzet var.
Umarım seversiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. İyi seyirler..

EV YAPIMI PATATES CİPSİ

2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Bir kasede suyun içinde bekletip nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlemi iki kere tekrarlarsak daha çıtır oluyorlar. Patatesleri çıkarıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıyoruz. Patatesleri önlü arkalı bu karışıma buluyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını acıyoruz, patatesleri tek tek ters çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca patates cipsimiz hazır olmuş demektir.

ACILI TAVUK KANATLARI

1 kg. tavuk kanat
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, acı biber sosu, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir saklama kabına koyuyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Fırınımızın ızgara bölümünü açıyoruz, ısıtıyoruz ve tavukları pişiyoruz.

Püf noktası
İsterseniz kızgın yağda fritözde kızartabilir ya da elektrikli ızgarada pişirebilirsiniz. Ben daha sağlıklı olduğu için fırında pişiriyorum.

EV YAPIMI PATLAMIŞ MISIR

1 çay bardağı mısır
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Mısır patlatacağımız tenceremizi ısıtıyoruz. Ayrı bir yerde yağ ve mısırı iyice karıştırıyoruz. Mısırların rengi değişmeye başlayıncaya kadar kapak açık kalabilir. Tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Tencereyi arada bir sallayarak mısırları patlatıyoruz.

Püf noktası
İçine iki tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu ekleyerek enfes patlamış mısırlar elde edebilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIR HAKKINDA BİLİNMEYENLER

İlk olarak 2 bin yıl öncesinde Peru'da bu pişirme yönteminin keşfedildiği
Karamelli, toz şekerli gibi tatlı olanların da nefis olduğunu
İnce tabanlı tencere ile çok güzel patlamış mısırlar elde edebileceğinizi
O kadar da kalorili bir yiyecek olmadığından çok az yağ ile yapıldığında sağlıklı bir ara öğün olabileceğini biliyor muydunuz?

DONDURMA SANDVİÇ
4 top dondurma
Hazır kurabiye ya da bisküvi

Yapılışı: Bisküvi ya da kurabiyelerin arasına bir top dondurma koyup sıkıştırıyoruz. İstersek çikolata sosa bandırabiliriz ya da etrafına fındık fıstık serpebiliriz. Çok pratik ve ekonomik bir atıştırmalık tatlı oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA