Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİŞ HEKİMİ İLKER ERDOĞAN

'Dişlerimi fırçalamayı ilkokulda öğrendim'

Eşine ve golfe çok aşık başarılı bir işadamı olan Fikret Öztürk'ün ağız kokusuna hiç tahammülü yok, bu yüzden ameliyat bile olmuş. Öztürk, dişlerini fırçalamayı ise ilkokul öğretmeninden öğrenmiş

Akaryakıt devi Opet'i kurdu, şimdiyse Regnum Otelleri'yle turizmin geleceğine yön veriyor. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözü en çok onun için geçerli. Eşi Nurten Hanım'a duyduğu aşk yıllar geçse de hiç bitmiyor. İş dünyasının duayen ismi Fikret Öztürk ile Antalya'da düzenlenen Fikret Öztürk Kulüpler Arası Golf Şampiyonası'nda bir araya geldik; iş dünyasına ve hayata dair sohbet ettik... Keyifli sohbetimizden sonra ise, Fikret Öztürk'ü çok sevdiği eşi Nurten Hanım'ndan dinledik...

Size diş fırçalamayı kim öğretti, hatırlıyor musunuz?
Dişlerimi fırçalamayı ilkokul öğretmenimden öğrendim.

Ne sıklıkla diş hekimine gidiyorsunuz?
Sağlık konusunda biraz tembel biri olduğumu söyleyebilirim. Doktora gitmeyi pek fazla sevmem ama, ihtiyaç olduğu zamanlarda da gitmemek olmaz.

Diş hekiminden korkar mısınız?
Korkmam.

Bugüne kadar dişlerinizle ilgili ne tür sorunlar yaşadınız?
Çok şükür ki dişlerimle ilgili pek bir sorun yaşamadım. Bizde diş sağlığı ırsidir. Bir dişim hariç hepsi tamam, geçen yıllara rağmen fazla da bir zaiyat yok.

Sizce bir insan dişlerine en büyük zararı nasıl verir?
En büyük zarar dişlerine bakmamaktır. Dişlerimizle ilgili sorunlar yaşadığımızda diş hekimine gitmeyi reddedersek de, yine kendimize en büyük zararı vermiş oluruz.

Diş estetiğine karşı mısınız?
Asla karşı değilim. Çünkü her şeyden önce insanın kendisine güvenmesi lazım. Küçük oğlum 30 yaşına gelmesine rağmen bana halen daha "Naber Keltoş?" der. Ben ise güler geçerim. İnsanlar kendilerine güvenmeyi öğrenmeliler.

Halkımız sizce diş sağlığına yeterince önem veriyor mu? Diş sağlığı hakkında bilinçli mi?
İnsanların en çok önem vermesi gereken konulardan birisi de ağız kokusu; kendimizden önce diğer insanları rahatsız etmemeyi düşünmek zorundayız. Bir dönem diş etlerimde bir problem vardı ve ağzımda koku oluşuyordu. Hemen diş etlerimden ameliyat oldum ve ağız kokusu son buldu.

İNSANI TANIMAK İÇİN ONUNLA GOLF OYNAYIN

"Yaklaşık on yıl önce, arkadaşlarımla Silivri'deki Golf Kulübü'ne gittik, bir iki topa vurduk. İlk kez o zaman golf oynadım. Şimdi "İyi ki de golfe başlamışım" diyorum. Her türlü sporu yaptım ama golften aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Çünkü golf yaşamın bir parçası, doğayla iç içe olma hali. Bir golf oyunu yaklaşık dört-beş saat sürüyor. O geçen sürede çok şey konuşuyor, çok şey paylaşıyorsunuz. Bir insanı tanımak istiyorsanız onunla birkaç kez golf oynayın; hele ki iddialı bir turnuva olursa, o insanın gerçek ahlâkına şahit olur, dürüst olup olmadığını öğrenirsiniz."

EVLENMEYİ KAFAYA KOYUP OKULU ERKEN BİTİRDİK

Siz patron doğanlardan değilsiniz. Verdiğiniz emekler sonucunda bugünlere geldiniz. Öğretmenlikten ticarete uzanan bir hayat hikayeniz var. Fikret Öztürk nasıl bir öğretmendi?
İlkokuldan sonra Adana Düziçi Öğretmen Okulu'nda yatılı olarak okudum. Son sınıfa geldiğimde, her sınıftan birkaç çalışkan öğrenciye üniversite hakkı tanındı. Bizi de Yüksek Öğretmen Okulu'na aldılar. Ben Fen Fakültesi öğrencisiydim. Liseyi bitirdikten sonra Fen Fakültesi dışında her üniversiteye gitme hakkımız varken, yatılı okuduğumuz için, bize yalnızca Fen Fakültesi'nin bölümlerini tercih etme hakkı tanındı. Üniversitenin Fizik-Kimya bölümünde okudum. Aynı zamanda Yüksek Öğretmen Okulu'nun meslek derslerini de aldım. İstanbul Üniversitesi Fizik-Kimya bölümünden 1970 yılında mezun oldum. Aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi Yüksek Öğretmen Okulu mezunuyum. O dönem eğitimde kredili sistem vardı. Eşim de, ben de 1971 yılında bitirmemiz gereken üniversiteyi kredilerimizi tamamlayarak üç yılda; 1970 yılında bitirdik. Nurten Hanım'la üniversite birinci sınıftayken tanıştık. Üniversiteyi erken bitirebilmemin en önemli sebebi eşimle tanışmamdır. Çünkü o zaman öğrenci olayları had safhadaydı. Bizse, evlenmeyi kafamıza koyduğumuz için derslerimize çok çalışarak üniversiteyi bir sene erken bitirdik.

Şu an nasıl bir hayatınız var? Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?
İşadamı emekli olamaz. Geçmişte günde 15-20 saat çalıştığım günler oldu. Şimdi de telefonum 24 saat açık, işlerimle ilgilenmeye devam ediyorum. Genellikle 09:00 gibi işe gidip, öğleden sonra işten çıkıyorum.

EŞİMİN MAAŞINA GÜVENEREK TİCARET HAYATINA BAŞLADIM


Öğretmenliği bırakıp ticarete atılmak büyük bir risk olmadı mı sizin için?
Ticarete isteyerek atılmadım. Bir sene Akşehir Öğretmen Okulu'nda çalıştıktan sonra, Gaziantep Eğitim Enstitüsü'ne atandım. O dönemde siyasi değişiklikler öğretmenlerin yerlerinin değişmesine de sebep oluyordu. Çok başarılı bir öğretmen olduğum halde, eşimle beni farklı okullara atamaları beni öğretmenlikten soğuttu. Eşime, "Birçok öğretmen çift, tek maaşla geçinebiliyor. Ben de senin maaşına güvenerek öğretmenliği bırakıp ticarete atılıyorum" dedim. Eşimin maaşına güvenerek ticarete atıldım. Öğretmenliği bıraktığım dönemde çok büyük zorluklar yaşadım. Geniş bir sülaleye sahibim ama sıkıntıya düştüğüm zaman bana destek olacak kimsem yoktu. Çok şükür ki hiç iflas etmedim ama çek-senet zamanları geldiğinde uykusuz geçirdiğim çok gece oldu.

Eşinize ilk görüşte mi aşık oldunuz?
Üniversite okumak için Anadolu'dan İstanbul'a gelmiştim ve sosyete tiplere pek alışkın değildim. Nurten Hanım'ı ilk gördüğümde upuzun saçları vardı ve dizlerinin bir karış aşağısına uzanan bir pardösü giymişti. Onu ilk gördüğümde "Biriyle evleneceksem, evleneceğim kadın böyle bir kadın olmalı" diye düşündüm.

"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözü sizin için geçerli olmalı. Eşiniz Nurten Hanım evliliğinizin dışında en yakın iş arkadaşınız da oldu, öyle değil mi?
Eşim Nurten Hanım olmasa belki üniversiteyi bile bitiremezdim. Çünkü Güneydoğulu olmam sebebiyle biraz asabi yapılı bir insandım. Eşim olmasa öğrenci olaylarına bile karışabilirdim. Nurten Hanım bu anlamda frenim oldu. Ticaret hayatına girdiğimde de kasanın anahtarı hep ondaydı. Sıkıntılı günlerde her şeyimizi paylaştık. Her şey bir tarafa; eşim olmasa bugün bu noktada olmam mümkün değildi.

'GOLF SEVDASI HER ŞEYİN ÖNÜNDE'
Nurten Öztürk, eşi Fikret Öztürk'ü ve onun golfe olan aşkını anlattı: "Size bir itirafta bulunmak istiyorum; Fikret Öztürk'ün hayattaki ilk ve tek sevdalısı benim. Fakat gün geldi, golf sevdası bana olan sevdasının da önüne geçti... Ben de; Zararı yok dedim. Golf Fikret'in sağlığı için de, mutluluğumuz için de daha iyi. Ama gördüm ki bir sevda bütün sevdaların ötesine geçti ve Fikret golf kulüpleri yapmaya başladı. Ama şu var ki; Fikret'e bütün bunları yaptıran ülkesine olan sevgisiydi".

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA