Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Parayla kötü bir ilişkim var

Onur Ünlü'nün yeni filmi 'İtirazım Var'da 'Selman Bulut' karakterini canlandıran Serkan Keskin, yatırım konusunda bilgili olmadığını söyledi: Havadan gelen paradan korkarım. Parayla ilişkim çok kötü; benim için hiçbir şey ifade etmiyor

Serkan Keskin, Onur Ünlü'nün yönettiği 'İtirazım Var' isimli filmle hayranlarının karşısına çıktı. Ekranların fenomen dizisi 'Leyla ile Mecnun'da canlandırdığı 'İsmail Abi' karakteriyle hafızalara kazınan Keskin, filmde entelektüel bir imamı canlandırıyor. Camide işlenen bir cinayetin izini süren adamın hikayesini anlatan filmde; Hazal Kaya, Öner Erkan, Osman Sonant, Umut Kurt, Büşra Pekin ve Serdar Orçin gibi isimler de rol alıyor. Serdar Keskin, İstanbul Film Festivali'nde izleyici ile buluşan filmi ve canlandırdığı 'Selman Bulut' karakterini anlattı...

DURUM KOMEDİSİ VAR

'İtirazım Var' sizce nasıl bir film?
'İtirazım Var', sevdiğim, güzel bir film oldu. İstanbul Festivali'nde gösterilen filmi seyirciyle birlikte izledim. Senaryoyu okurken benim güldüğüm sahnelere seyircinin de güldüğünü görünce çok mutlu oldum.

'İtirazım Var', Onur Ünlü'yle birlikte çalıştığınız üçüncü filminiz; değil mi?
Evet. Daha önce 'Güneşin Oğlu' ve 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' isimli filmlerde birlikte çalıştık. Onur'la birlikte güzel işler yaptık.

Bu filmde neden rol almak istediniz?
Onur Ünlü, 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmini çekerken bu filmden bahsetmişti. Senaryoyu okumuştum ama o dönem benim başka bir projem vardı. Onur; 'Leyla ile Mecnun' ve 'Ben de Özledim' bitince, "Bu filmi çekelim mi?" diye sordu. Bir hafta içinde çekimlere başladık.

'İtirazım Var' bir komedi filmi değil ama bazı sahnelerde izleyiciyi kahkahaya boğuyor. Filmi siz nasıl tanımlıyorsunuz?
Komedi zaten böyle bir şey. Filmde avam bir komiklik yok, durum komedileri var. Öncelikle karakterler tezat. Ayrıca filmin senaryosu çok iyi yazılmış. Bu tamamen sert bir film de olabilirdi. Kara mizah aynı hayat gibi.

Size senaryoyu sevdiren şey neydi?
Bence çok sıra dışı bir film. Beni en çok etkileyen şey: karakterin çok dürüst olmasıydı. Canlandırdığım 'Selman Bulut' karakterinin adalet duygusu o kadar güçlü ki; hesabına yatırılan 1.5 milyon liraya dokunmuyor bile. 'Selman Bulut', gerçek olmayacak kadar sıra dışı bir adam; onu çok sevdim, "Keşke böyle bir adam benim arkadaşım olsa"dedim.

Sizin hesabınıza 1.5 milyon yatırılsa ne yaparsınız?
Havadan gelen paradan korkarım. Benim parayla pek alakam yok zaten. Parayla ilişkim çok kötü; benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Ne kazandığımı bile bilmem. Yatırım konusunda bilgili değilim; hâlâ bir evim bile yok.

O zaman gelecek endişesi yaşamıyor musunuz?
Niyetiniz iyiyse para bir şekilde gelir. Hiçbir zaman çok param olmadı ki, diğer hayatı da biliyorum yani. Çok param olsa da bundan daha farklı bir hayat yaşamam. Aynı yemeği yiyeceğim; para beni değiştirmez.

'Selman Bulut'la ortak bir noktanız var mı?
'Selman Bulut'; antropoloji yüksek lisansı yapmış, şiirle ilgilenen, boks bilen, bağlama çalıp satranç oynayan, kitap kurdu bir adam. Orduda tabur imamlığı yapmış, kafası çok açık bir adam. Ayrıca kimseyi yargılamıyor, kimseyi zorlamıyor, herkesi anlamaya çalışıyor. Ben de öyle olmaya çalışıyorum.

200 YIL YAŞAMAK İSTEMEM
'Selman Bulut'un zaafı ne?
'Selman Bulut'un en büyük zaafı kızı. Çünkü trafik kazasında eşini kaybetmiş ve kızını annesiz büyütmüş. Adeta kızının üzerine titriyor.

Onur Ünlü, ölüm meselesine kafayı takmış bir yönetmen. Her filmde ölen ya da ölümün kıyısından dönen karakterleri var. Siz nasıl bakıyorsunuz
ölüme?
Her insan gibi ölümlü olduğumu biliyorum. Onur, ölümle yüz yüze geldi; o duyguyu biliyor. Zaman zaman bu duygu beni de korkutuyor ama 200 yıl yaşamak istemem. Ben 35 yaşındayım ve bir sürü şey yaşadım. 'Ölmemeliyim' ya da 'yaşlanmamalıyım' gibi takıntılarım yok.

'Selman Bulut' filmde iki defa ölümle burun buruna geliyor. Siz hiç ölümle burun buruna geldiğiniz mi?
İzmit depremini yaşadım. O hissi, yaşayan bilir. Genç yaşta üniversite hayalleri kurarken böyle bir olayla karşılaşmam, hayatı sorgulamama neden oldu. Bu olay, hayata tutunmamı sağladı.

GEÇMİŞİ KAFAMA TAKMIYORUM
Filmde sürekli anı yaşama duygusu vurgulanıyor. Siz de anı yaşayanlardan mısınız?
Anı yaşamaya çalışıyorum; geçmişi çok kafama takmıyorum, keşkelerim yok. Ayrıca yarın da ne olacağını bilmiyorum; anı yaşamak beni daha çok ilgilendiriyor.

Hayallerinizi gerçekleştirdiniz mi?
Çok şükür ama hayal hiç bitmez. Hayallerini kurduğum şeylerin yolunda ilerliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA