Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Akçaabat köftesi

MALZEMELER
700 gr. dana ön but eti kıyması
300 gr. döş kıyması
5-6 diş sarımsak
4 dilim Trabzon ekmeği içi
1 adet domates
4 adet sivri biber

Kıymaları karıştırıp bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın. Ezilmiş sarımsak ve ufalanmış ekmek içini koyup iyice yoğurun. Harçtan yaklaşık dört-beş santim çapında silindirler yapın. Silindirleri yan yana, birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizin ve elle parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada ya da ızgarada pişirin.

***
Dondurmalı çikolatalı sufle

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
Dondurma ve çikolata sos

Yumurta ve toz şekeri mikserle üç dakika çırpın. Unu ilave edip tekrar çırpın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Isıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dondurma ve çikolata sosla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA