ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ekşili tavuk haşlama
500 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kabak
1 adet salatalık
1 adet limon
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 adet portakal
Tavuk etlerini iyice dövüp rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıda sarıp kaynayan suda haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyip, her tarafını kızartıp tavadan alın. Aynı tavada limon suyu, portakal suyu ve baharatları sos kıvamına getirin. Tavuk etini dilimleyip servis tabağına alın, dilimlenmiş salatalık ve az haşlanmış kabakla süsleyin. Üzerine portakallı sosu gezdirin.

Çilek kremalı kıtırlar
4 adet milföy hamuru
2 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Milföy hamurlarını çözdürün ve unlanmış zeminde açın. İkiye bölüp üzerlerine çatalla delikler açın, 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sütle çırpılmış kremşantiyi kıyılmış çileklerle karıştırın, buzdolabında 10 dakika bekletip sıkma torbasına koyun. Kremayı milföylerin kat aralarına doldurun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.