ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı tencere kebabı

MALZEMELER
3 adet kamer patlıcan
2 adet soğan
400 gram kuşbaşı et
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Etleri suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurun. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye patlıcanları koyun. Üzerine kavrulan etleri dökün. En üste iri doğranmış domates ve biberleri koyun. Aralarına sarımsakları serpin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte veya tencereniz müsaitse fırında 1.5 saat pişmeye bırakın.

***
Çilekli tiramisu
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
50 gr. beyaz çikolata
1 yumurta sarısı
5 adet kedidili bisküvisi
300 gr. çilek

Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpın, ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne peynirini ekleyin, soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip içine kırılmış kedidili bisküvileri atın. Tüm malzemeyi servis kabında karıştırın. Tatlıyı doğranmış çileklerle süsleyerek servis yapın.