ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

İç baklalı enginar

MALZEMELER
5 adet enginar
2 adet soğan
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarları; çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Ardından dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Mıhlama

MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon peyniri
1 su bardağı sıcak su
Mısır ununu tereyağında kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek tahta kaşıkla hafif hafif karıştırarak beş dakika pişirin.