MALZEMELER
1 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. donmuş karides
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet çarliston biber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
100 gr. barbunya
Karabiber
Barbunyayı haşlayın. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine karidesleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Şeritler halinde kesilmiş biberleri ve salçayı suyu ekleyerek haşlayın. Üzerine barbunyayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp sebzeli karışımı karideslere katın, 4-5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
***
Fırında vişneli dondurma
MALZEMELER
125 gr. margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
500 gr. vişne
Dondurma
Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin, donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine dondurma koyarak servis yapın.