ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Soğan böreği

MALZEMELER
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı tuz
Su İçi için:
3 demet taze soğan
200 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için: Erimiş tereyağı

Unu, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru altı bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin. Soğanların yeşil kısımlarını kıyıp tuzla ovun, suyunu sıkın. Peynir, yumurta, yağ ve karabiberi karıştırın. Hamurları unlanmış tezgahta açıp üzerlerine tereyağını sürün. Üç yufkayı üst üste koyup katlayın ve tekrar açın, yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerine soğanlı içi yayın. Diğer yufkaları da üzerine yerleştirip 200 derecelik fırında pişirin.

***

Ekmek çanağında köfte

MALZEMELER
6 adet sandviç ekmeği
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kimyon
1 dilim ekmek içi
1 adet patlıcan
3 adet sivribiber
Tuz
Karabiber

Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ve diğer tüm malzemeleri yoğurup minik köfteler yapın, az yağda kızartın. Patlıcan ve biberleri de doğrayıp kızartın. Sandviç ekmeklerinin içini oyun. Köfte ve sebzeleri karıştırıp ekmeklerin içine doldurun.