Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk kavurma dürüm

MALZEMELER
500 gram kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 kaşık çiğ krema

İri doğranmış soğanı ve tavuk etlerini tereyağında 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domatesleri, tuzu ve baharatlarını koyun. Kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirdikten sonra üzerine çiğ kremayı katıp bir taşım kaynatın. Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak servis yapın.

***
MALZEMELER
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 paket vanilya
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao Üzeri için:
2 adet şeftali
Pudra şekeri

Yumurtaları ve şekeri beş dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, süt ve kakaoyu da üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, karbonat, un ve vanilyayı da ekleyip karıştırın, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin, pudra şekeri serpin.
***
MALZEMELER
6 olgun domates
200 gram lor peyniri
50 gram beyaz peynir
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane

Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Üzerine kıyılmış maydanozu ve sivri biberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirin ve hazırladığınız harçla doldurun. Domates dolmalarını, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA