ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Pirinçli enginar dolması

MALZEMELER
6 adet temizlenmiş enginar
1 soğan
1.5 su bardağı pirinç
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 demet dereotu
1 adet limon
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı

Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine pirinç, şeker, tuz ve tarçını ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve suyu ilave edip üzerine enginarları dizin. Bir yağlı kağıtla üzerini örtüp tencerenin kapağını kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince üzerindeki yağlı kağıdı alıp enginarları servis tabağına alın. Tenceredeki pilavın içine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve enginarların tam ortasına bastırtarak pilavı da yerleştirin. Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

***
Meyveli jöle

MALZEMELER
1 paket vişne jölesi
1 adet elma
1 adet muz
1 fincan vişne
1 adet küçük kavun

Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın, vişneyle karıştırın. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Kavunun içini oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca, çıkarıp beklemeden servis yapın