ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Patlıcan üstü köfte

Patlıcanları alacalı olarak soyup üzerine derin çizikler atın, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyma, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domates döktükten sonra zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırına yerleştirerek yaklaşık 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
Karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Vişneli dolma
Pasta kekini bir kaba ufalayın. Üzerine kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket hazır kakaolu pasta keki
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı vişne
Üzerine:
100 gr. çikolata