Kanatları yıkayıp bir su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve sıvı yağı karıştırın. Kanatların suyunu süzüp bu sosta bir saat kadar dinlendirdikten sonra ızgarada ya da tavada kızartın. Üzerine tereyağı sürüp servis yapın.
MALZEMELER
8 adet tavuk kanadı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Peynirli kol böreği
Taze soğanları ince kıyın, yumurta akı, peynir ve baharatlarla harmanlayın. Su, süt ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi orta kısmına koyup rulo yapın, tepsiye dolayarak döşeyin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
1 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz