ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Beşamel soslu domates
4 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
Domatesleri ikiye bölüp içlerini oyun. Tencerede tereyağını ve unu kavurup üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış taze soğan, maydanoz ve domates içleriyle harmanlayın. Harcı domateslere doldurup üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.

Bezelyeli risotto
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı risotto pirinci
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tane karabiber
30 gr. kaşar peyniri rendesi
Bezelyeleri 10 dakika kadar haşlayın. Pirinci, tereyağında karıştırarak kavurun. Pirinçlerin renkleri dönünce üzerine 1- 2 kepçe tavuk suyu döküp karıştırmaya devam edin. Suyunu biraz çekince tekrar 1-2 kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Pirinçler şişince üzerine haşlanmış bezelyeyi de katıp karıştırın. Son olarak kaşar peynirleri de üzerine ekleyip bekletmeden servis yapın.