ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Çin usulü sebzeli tavuk

Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberi katıp etlerle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. tavuk baget
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı soya sosu
Toz zencefil
1 adet sarı biber

KİRAZ SOSLU KREP
Süt, un, yumurta ve tuzu çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya karışımdan birer kepçe koyarak krepleri pişirin. Kiraz, toz şeker ve suyu hafif pişirin, suyla açılmış nişastayı katarak kıvam alana kadar pişirin. Soğuyan sostan bir miktar kenara ayırıp kalanı kreplerin içine pay edin. Rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Tuz
Kiraz sosu için: 2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı su

KURUYEMİŞLİ PİLAV
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip beş dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın.

MALZEMELER
2 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı antepfıstığı
1 çay bardağı fındık
1/2 çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber