Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yoğurtlu kebap
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon ve yenibahar, tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Kıymayı rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Daha sonra kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı üzerine gezdirip servis yapın.

Patlıcanlı bulgur pilavı
2 su bardağı bulgur
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Doğranmış biber ve soğanı, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Bulguru ve baharatları da ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine bir-iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları ilave edin. Karıştırmadan, ocağın altı çok kısık olarak 10 dakika demlendirin.

Kremalı tel kadayıf
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için: 4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, toz şeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip, biriki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA