Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Terbiyeli tavuk şiş
600 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sirke
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Pul biberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve soğan suyunu karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içine koyup üstü kapalı bir şekilde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin.

Ürüklü çorba
1 adet tavuk budu
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyma
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
Tavuk budunu haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra eti didikleyin. Un, salça ve tereyağını, unun kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine, süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup fındıktan küçük köfteler hazırlayın. Fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirin. Köfte, nohut, tavuk eti ve pirinci salçalı suya katıp 10 dakika kaynatın.

Meyveli börek
8 adet milföy hamuru
Pudra şekeri İçi için:
4 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı su
1 çay bardağı karadut
Kabukları soyulup dilimlenmiş şeftali ve ikiye bölünmüş kayısıları kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Nişastayı su ile açıp meyvelerin üzerine boşaltın ve iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. İç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA