Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Etli ekmek
2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Ekmek hamurunu sıvı yağla yoğurup yarım saat dinlendirin. Kıyma ve rendelenmiş domatesi bir kapta karıştırın. Sivri biberi ve baharatları da içlerine ekleyip karıştırın. Bir miktar su ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açıp üzerine kıymalı karışımdan sürün ve katlayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Tavuklu salata
1 adet tavuk göğsü
1 adet kıvırcık marul
2'şer adet salatalık ve domates
2 çorba kaşığı mısır
10 adet doğranmış zeytin
1/2 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir Sos için:
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tavuğu haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları irice doğrayın ve salata kabına alın. Kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesleri, verev doğranmış salatalıkları üzerine yerleştirin. Tavuğu elinizle didikleyip salatanın üzerine serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp salatanın üstüne gezdirerek servis yapın.

Baklava
l 4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 paket nişasta
250 gr. dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı margarin Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Una zeytinyağı, yumurta, kabartma tozu, su ve tuz ekleyerek yoğurun ve torbada 30 dakika bekletin. Suyla şekeri kaynatıp şerbet yapın. Hamurdan 30 parça koparın. Tabak büyüklüğünde açın. Beşini, aralara nişasta serperek üst üste koyun ve yine açın. Tepsiye koyup ceviz serpiştirin. Malzeme bitene dek tekrarlayın. Dilimleyip üstüne eritilmiş margarin gezdirin. 180 derece fırında pişirin, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA