Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili pirzola

Patlıcanları közleyip soyun. Unu margarinde kavurup süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp kaşar peyniri ve patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun, domates ve biberi ilave edin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek üç-dört dakika daha pişirip etleri ilave edin. En son kekiği koyup 30 dakika pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun ve domatesli sosla servis yapın.

MALZEMELER
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
Karabiber Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri

Kiraz sorbe

Kirazları, su ekleyerek beş-altı dakika pişirin ve blender'da hafif karıştırın. Buz dolu bir kabın içinde soğutup limon suyunu ekleyin. Şerbet için toz şeker ve suyu karıştırın, aynı şekilde soğutun ve kirazlı karışıma karıştırarak ekleyin. Karışımı bir tepsiye koyup derin dondurucuda 30 dakika dinlendirin. Çatalla karıştırıp 30 dakika daha dinlendirin. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. Servis bardaklarına alıp soğuk servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1/2 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet için:
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı su

Fındıklı havuç salatası

Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Dövülmüş fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.

MALZEMELER
1 su bardağı fındık
6 adet havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için kırmızı biber
Dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA