Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli hindi sote

MALZEMELER
400 gr. hindi göğüs eti
20 adet zeytin
1 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon

Hindi etlerini dilimleyip zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış zeytinleri ekleyin. Uzun şerit halinde doğranmış kırmızı biber ve çarliston biberi ilave ederek yedi-sekiz dakika kavurun. Baharatları ekleyip en son rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin.


***
Lokma tatlısı

MALZEMELER
1/2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
Bir tutam tuz Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Ilık su, şeker ve mayayı, maya kabarana kadar bekletin. Unu ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamur katı olursa biraz daha ılık su ilave edin. Üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
***
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
3 su bardağı su

Zeytinyağını tencereye koyup üzerine unu ve yoğurdu ekleyerek kavurun. Kavrulduktan sonra su, tuz ve karabiberi ilave edip 20 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada kırmızı pul biberi tereyağında yakın ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA