Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu börek

MALZEMELER
4 adet yufka
1/2 kilo yoğurt
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kımızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. tavuk göğüs eti
1 yumurta sarısı

Yoğurt, eritilmiş tereyağı ve baharatları karıştırın. İçine şerit halinde kesilmiş tavuk etlerini ekleyin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yufkaları şeritler halinde kesin. Üzerini tavukları beklettiğiniz yoğurtlu karışımla ıslatın. Tavukları da üzerine koyup muska şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

***
Kıymalı patlıcan sefası
MALZEMELER
4 adet patlıcan
300 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölüp üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Kıymayı ve soğanı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 25 dakika pişirin.
***
Çilekli güllaç
MALZEMELER

10 yaprak güllaç
2 lt. süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı file badem
1 çay bardağı file yeşil fıstık
1 kase çilek

Süt ve şekeri kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Yuvarlak bir tepsiye bir adet güllaç koyup üzerine şekerli sütten iki kepçe dökün. Dört yaprak güllacı bu şekilde üst üste koyun. Üzerine küçük doğranmış çilekleri yayın; pudra şekeri, Hindistan cevizi, yeşil fıstık ve file badem serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde üstüne yerleştirin. Son kata bir kepçe daha süt döküp süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA