Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köz domates çorbası

Domatesleri, kabuklarıyla fırında közleyin. Soğanı doğrayıp yağda iki dakika kavurun. Üzerine un serpip karıştırdıktan sonra et suyunu ve suyu da ekleyip kaynatın. Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyun, blender'dan geçirip çorbaya ekleyin. Çorbayı, tekrar blender'dan geçirdikten sonra 10 dakika daha kaynatın. Üzerine bir tutam reyhanı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın
MALZEMELER
1 kg. domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 tutam reyhan
Su
Tuz Üstü için:
Kaşar peyniri

Çilek soslu kek
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, sütü ekleyin. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Fırından aldığınız kekin üzerine reçeli sürün. Çilekleri şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirin ve servis yaparken kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı reçel
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Yufkalı kebap
Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak, soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpip dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
600 gr. yağlı kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
6 dal maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA