Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tekirdağ köftesi

Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Kıyma, irmik, un, yumurta, sarımsak, soğan ve baharatları çok iyi bir şekilde yoğurun. Kıyma ele yapışmayacak hale gelince dilediğiniz şekli verin. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcakken yanında dilediğiniz garnitürle birlikte servis yapın

MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
6 diş sarımsak
1 adet soğan
1'er tatlı kaşığı kabartma tozu ve kimyon
Kekik
Tuz
Karabiber

***
Patlıcanlı poğaça
Hamuru için verilen tüm malzemeyi iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirip açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Közlenmiş patlıcan ve peynirleri robottan geçirin. Hamurlara iç malzemeyi pay edin, yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un İçi için:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peynir
***
Zeytinyağlı kabak
Kabakları soyup irice doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye kabaklarla beraber koyun. Üzerine zeytinyağı, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, dereotu, pilavlık bulgur ekleyip kendi suyu ile pişmeye bırakın. Yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER
4 adet kabak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
4 çorba kaşığı bulgur
2 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz
Kırmızıbiber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA