Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

İşkembe yahni
1/2 kg kuzu işkembe
2 kahve fincanı üzüm sirkesi
20 adet tane karabiber
1/2 kg. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı silme un
1 çay bardağı krema
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
Yarım kilo işkembeyi üzerini geçecek kadar su ve sirkenin yarısını ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin. Yıkadıktan sonra üzerini örtecek kadar su, tuz ve karabiber ekleyip 1.5 saat pişirin. İnce doğranmış mantarları tereyağında kavurun, unun yarısını ekleyip biraz daha kavurun, kremayı da koyup işkembeye katın ve iki dakika pişirin. Dövülmüş sarımsağı sirke ile karıştırıp işkembeye katın.

Biberli semizotu
1/2 demet semizotu
3 adet kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 adet kiraz domates
Biberleri ikiye bölüp saplarını koparmadan tohumlarını temizleyin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını bir kaseye aktarın. Üzerine yoğurt, sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip harmanlayın. Biberleri servis tabağına alın. İçlerine semizotunu koyun. Kiraz domatesle süsleyip servis yapın.

Kadayıf helvası
1/2 kg. tel kadayıf
1 paket tereyağı
1 çorba kaşığı tarçın
2 kahve fincanı pudra şekeri
50 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvı yağ Şerbeti için:
6 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şerbet malzemesini iki dakika kaynatın. Kadayıfı incecik kıyın. Eritilmiş ılık tereyağında iki dakika karıştırarak çevirin. Ilındıktan sonra yoğurun ve orta ateşte 5 dakika kavurun. Tarçın katıp 10 dakika daha kavurun. Soğuk şerbeti azar azar karıştırarak yedirin. Bir tepsiye pudra şekerinin yarısını serpin. Üzerine kadayıfı yayıp düzeltin. Kalan pudra şekerini üzerine dökün. Sıvı yağda kavrulmuş fıstıkları üzerine koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA