ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Kızarmış biber dolması

Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın ve servis yapın.

MALZEMELER
6 adet renkli dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 çay bardağı yer fıstığı içi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
***

Ekmek pizza
Yağlanmış fırın tepsisine tost ekmeklerini dizin. Sıvı yağ, ketçap, salça ve kekiği bir kapta karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir ve yumurtaları da ekleyip karıştırın. Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER
1 paket tost ekmeği
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
200 gr. beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
***
Bisküvili tatlı
Süt, şeker, irmik, nişasta ve damla sakızını karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Margarinle yağlanmış ortası delik bir kalıba dökün. Bisküvileri blender'dan geçirip karışımın üzerine dökün. Tatlıyı buzdolabında soğutup servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Ortasına doğranmış çilekleri koyun, üzerine çikolata sosunu dökün.

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket damla sakızı
1 paket kakaolu bisküvi Üzeri için:
Çilek
Çikolata sosu