Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli bakla çorbası

Baklayı temizleyip ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış patatesi zeytinyağında kavurun. Suyu ekleyin ve patates yumuşayana dek pişirip blender'dan geçirin. Üzerine baklayı katıp pişmeye bırakın. Süzme yoğurdu çorbanın suyunda bir kepçe ekleyerek inceltin. Bakla pişince sürekli karıştırarak, azar azar yoğurdu tencereye katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELE
500 gr. bakla
2 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6 bardak su
1/2 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, karabiber

YERFISTIKLI KURABİYE
Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Üzerine tarçını, nişastayı ve cevizi ekleyip harmanlayın. Bu karışımın içine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Elinizle parçalar kopartıp çırpılmış yumurta akına ve dövülmüş yer fıstığına bulayıp tepsiye dizin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
150 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı
1 adet elma
150 gr. yerfıstığı
1 çorba kaşığı nişasta
2 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

PORTAKALLI ŞOKOLA
Portakalları ortadan ikiye bölüp suyunu sıkın. Kremayı küçük bir kapta ısıtın, içine çikolatayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp içine portakal suyu ve kakaoyu da ilave ederek bir saat kadar buzdolabında bekletin. İçi boşalmış portakalların içine doldurup servis yapın.

MALZEMELER

2 adet portakal
200 gr. çiğ krema
200 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA