Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu kereviz
4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kerevizleri halka halka doğrayıp limonlu suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşarı, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk şeklinde dizin. Üstüne harcı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

Ispanaklı mücver
1/2 kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
1/2 demet dereotu, maydanoz
2 adet yumurta
2 kaşık un
Tuz, karabiber
Ispanak köklerini 10 dakika haşlayıp süzün. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine doğranmış ıspanak, tuz, karabiber, yumurta ve unu ilave edip karıştırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda kızartın.

Pekmez bastı
200 gr. tereyağı
200 gr. un
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
Unu tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurun, üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına dökün, bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA