Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında etli pilav

Eti haşlayın. İne kıyılmış soğanları ve naneyi fırın kabına döşeyin. Üzerine pirinci dökün. Eti de ekleyip tuzunu ayarlayın. İki bardak et suyu ve tereyağını koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 demet taze soğan
1/2 demet nane
2 su bardağı et suyu
2 kaşık margarin
Tuz

ÇERKEZ BARBUNYASI
Barbunyayı akşamdan ıslatın, sabah süzün. Domatesleri küçük doğrayın ve üç dakika pişirin. Üzerine üç su bardağı su koyun. Barbunya ile birlikte 30 dakika pişirin, süzüp tabağa alın. Suyunu miksere koyup ceviz, sarımsak, ekmek içi ve tuzla mikserden geçirin, barbunya püresinin üzerine dökün.

MALZEMELER

1/2 kg. kuru barbunya
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. ceviz
2 dilim ekmek içi
Kırmızıbiber
Tuz

FISTIKLI BÖREK
Soğan ve sarımsağı kavurun, didiklenmiş tavuğu ekleyin. Baharatları, kıyılmış maydanozu, kuş üzümünü ve dolmalık fıstıkları ilave edin. Yufkaları su ve yağ karışımıyla ıslatın. İki yufkayı üst üste koyun, üzerine iç harçtan döküp kol böreği gibi sarın. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
300 gr. haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
2 kaşık tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA