Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Arpacık soğanlı tavuk

Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayın. Daha sonra bir tavaya alıp zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuk, sarımsak, soya sosu, susam, kekik ve pul biberi ilave ettikten sonra tavuk kızarana kadar kavurmaya devam edin.

MALZEMELER

200 gr. arpacık soğan
500 gr. tavuk göğsü
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
Kekik, pul biber

FİNCAN BÖREĞİ

Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edip beş dakika kavurun. Hamuru oklava ile açıp yarısına harcı bölüştürün. Boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayıp büyükçe bir bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık su

İÇİ İÇİN:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
Tuz, karabiber

YUFKALI ELMA TATLISI
Baklava yufkalarını iki gruba ayırıp aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Daha sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız elmaları, şekerle pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı

İÇİ İÇİN:
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA