Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patatesli köfte
Haşlanmış patatesi, kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, soğanı, kırmızıbiberi ve dövülmüş sarımsağı iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Mısır unu veya galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yapacağınız zaman şişlere geçirip 180 derecelik fırında 10 dakika ısıtın.
2 adet haşlanmış patates
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
Bulamak için mısır unu veya galeta unu

Kıymalı pide
Ekmek hamurunu bezelere ayırın, her bir bezeyi ince açıp üzerini nemli bir bezle örtün. Domatesi rendeleyin, sivri biberi, maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyın; kıyma, salça ve tuzu ekleyerek yoğurun. Harcı hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
l 1 adet ekmek hamuru
2 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
6 yaprak maydanoz
Tuz

Milföyle dilberdudağı
Milföy hamurlarından çay fincanı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Cevizi, çiğ bademi ve inciri mutfak robotunda kıyın. İçine üç çorba kaşığı şekeri ekleyip macun kıvamında bir iç hazırlayın. Harcı milföy hamurlarının kenarlarına koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatıp üzerine dökün.
l 12 adet milföy hamuru
200 gr. ceviz içi
100 gr. çiğ badem
5 adet kuru incir
3 çorba kaşığı şeker Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA