Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sultani bezelye kapaması

Tereyağını eritip arpacık soğanları beş dakika sote edin. Üzerine etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip etleri tencerenin ortasına toplayın, etrafını ve üstünü bezelyeyle kapatın. Üzerine bir tabak kapatıp sıcak suyu ekleyin ve 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

1 kg. sultani bezelye
3 çorba kaşığı tereyağı
15-20 adet arpacık soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

LABNE PEYNİRLİ PASTA
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyup karıştırın. Bu kek harcını dikdörtgen bir kek kalıbına koyun. 170 derecedeki fırında pişirin. Ilınınca bir su bardağı şekerli su ile ıslatın. Bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesip, üzerine labne peyniri sürüp nar taneleriyle süsleyin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:
1 paket labne peyniri
1 adet nar

PATATESLİ POĞAÇA

Mayayıö ılık suyla karıştırın, beş dakika kadar bekletip yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet patates
10 gr. yaş maya
1 çay bardağı doğranmış zeytin
2 adet yumurta
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA