Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Acılı biftek
Biftekleri tuz ve karabiberle ovun. Tavaya yağı koyun, biftekleri ve biberleri arkalı önlü iki dakika kızartın. Aynı tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve barbunyayı koyun, iki dakika kadar soteleyip tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine iki çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar, hafif ateşte pişirin.
l 6 dilim biftek
4 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr. çarliston biber
2 adet defne yaprağı
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış barbunya
3 çorba kaşığı acı biber sosu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Mantarlı patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Tavadaki yağı boşaltıp dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavurun. Doğranmış mantarı, soğanı ve biberleri zeytinyağında yarı yarıya yumuşayana dek soteleyin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık yapar gibi açın ve sebzeli harcı içlerine paylaştırın. Yarım su bardağı kadar su ekleyerek 15 dakika pişirin.
l 4 adet patlıcan
100 gr. mantar
1 adet kırmızıbiber
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Portakal soslu krep
2 adet portakal suyu
2 adet portakalın kabuğu
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 fincan un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Portakal suyu ve kabuğunu, üzerine şeker ve tereyağı ekleyerek 10 dakika kaynatın. Yumurtaları çırpın, süt, un, vanilya ve kabartma kozunu ekleyip karıştırın. Zeytinyağını da ekleyip 10 dakika kadar dinlendirin. Az yağlanmış tavaya birer kepçe döküp iki yüzünü de pişirin. Üzerine portakallı sosu döküp çekmesini bekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA