Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı pilav

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp elinizle iyice sıkın ve zeytinyağında soteleyin. İçine kıyılmış soğan ve kuşüzümü ekleyip sotelemeye devam edin. Tereyağını ve şehriyeyi ilave edip kavurun. Su ve tuz ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

3-4 adet kemer patlıcan
1.5 su bardağı şehriye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz

PATATESLİ PAZI RULOSU
Patatesleri ve havucu haşlayın. Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine biberleri, patatesi ve baharatları ekleyin. Beş dakika kavurup ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suda biriki dakika tutup süzün, iki kat olarak düz bir zemine yayın, üzerine patatesli harcı dökün. Havucu tam ortasına yerleştirin ve rulo yapıp, yağlanmış fırın kabına koyun. Üzerine alüminyum folyo kapatın ve su dolu bir tepsiye oturtun. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1/2 demet pazının yaprağı
5 adet patates
1'er adet havuç ve soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon

MEYVELİ KEK
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtaları hafif çırpın ve erimiş tereyağı, süt ve balla karıştırın. Bu karışıma unu ve kalan malzemeleri ilave edin, çok fazla sulandırmadan karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 bardak un
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
1.5 su bardağı süt
5 kaşık bal
1 bardak kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
Portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
200 gr. kuru meyve şekerlemesi
Kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA