Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadayıflı baklava

Baklavalık yufkalardan 15 tanesini tepsiye dizin. Kadayıfları elinizle ovalayıp üzerine yayın ve bastırarak inceltin, kıyılmış ceviz, fıstığı serpin. Kalan yufkaları üzerine kapatın. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin 200 derecedeki fırında pişirin. Su ve şekeri kaynatıp ocaktan alın. İçine sütü ekleyip karıştırın. Tatlının üzerine şerbeti dökün.

MALZEMELER

30 adet baklavalık yufka
200 gr. kadayıf
1 su bardağı ceviz
1.5 çay bardağı erimiş tereyağı Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su

KIYMALI SAÇ BÖREĞİ
İnce kıyılmış soğanı ve kıymayı tereyağında kavurun, üzerine yumurta akını, peyniri ve baharatları ekleyin. Su, süt ve zeytinyağını karıştırın. Üç yufkayı tepsiye dizin, sulu karışımla ıslatın. Harcı üzerine döküp diğer yufkaları yerleştirin. Kalan sulu karışımı üzerine döküp dilimleyin. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet yufka
600 gr. kıyma
2 demet soğan
100 gr. lor peyniri
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt

SOYA SOSLU SEBZE SOTE
Piyazlık doğranmış soğan ve jülyen doğranmış havuç ve fasulyeyi tereyağında soteleyin. Soya sosunu ekleyin, tuz ve karabiberi katıp bir dakika daha sote edin. Tencereyi ocaktan alın. Haşlanmış mısır ve bezelyeleri ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

2 adet havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA