Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tereli mücver

Taze soğan, tere, sarımsak ve maydanozu temizleyip, ince ince kıyın. Geniş bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp, yeşilliklerin üzerine ilave edin, unu ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak kızdırılmış yağda kızartın.

MALZEMELER

2 demet taze soğan
1 demet tere
2 demet sarımsak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

TAHILLI EKMEKÇİK
Un, maya, ay çekirdeği ve tuzu, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar hamurdan koyun. Üzerine ay çekirdeği serpin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
3 su bardağı tahıllı un
1 paket instant maya
Tuz

CEVİZLİ DİLİM
Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarısını, pudraşekerini ve vanilyayı koyun, yoğurun. Harcı için cevizle pudraşekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını ekleyin, iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye incecik yayın. Harcı hamurun üzerine yayın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

8 kaşık un
1 kaşık margarin
2 yumurta sarısı
3 kaşık pudraşekeri
1 çay kaşığı vanilya

HARCI İÇİN:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA