Semizotunu temizleyip yıkayın. Saplarıyla birlikte doğrayın. Üzerine iri doğranmış soğan, su, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin, 10 dakika kaynatın. Blenderden geçirip soya sosu ilave edin ve kaselere aktarın. Üzerine krema ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
1 demet semizotu 1 demet taze soğanın yeşil kısımları
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
4 tatlı kaşığı krema
Tuz, karabiber
MOZAİK KURABİYE
Un ve tereyağını ufalayın. Üzerine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve bir parçasına kakao ilave edip yoğurun. Hamurları şerit haline getirin. İki parçayı üst üste koyup elinizle bastırın, boydan boya ikiye kesin. Kesilen parçayı diğer parçanın üstüne koyup dilimleyin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı kakao
ETLİ TAZE PATATES
Tencereye kabukları soyulmuş patates, et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, dövülmüş sarımsak ve salçaları koyun. Tuz, karabiber ve kimyon serpip harmanlayın. Bir çay bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.
MALZEMELER
1 kg. taze patates
300 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Kimyon, tuz, karabiber