Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hindi salatası

3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp suda haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.

Kestaneli pasta
1 adet kakaolu hazır kek
250 gr. kestane püresi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
Keki ıslatmak için:
2'şer tatlı kaşığı toz şeker ve nescafe
1 su bardağı ılık süt
Toz şeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Sakızlı bisküvi
1 çay kaşığı damla sakızı
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru üzüm
Kuru üzümleri 10 dakika sıcak suyun içinde bekletin, bir bıçak yardımıyla kıyın. Tereyağı, un, şeker, vanilya ve kabartma tozunu yoğurun. Üzerine süt ve kuru üzümleri ekleyin. Toz haline getirdiğiniz damla sakızını da ekleyip yoğurun. Küçük toplar yapıp tepsiye dizin. 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA