Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Mantarlı palamut
2 adet palamut
100 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet soğan
200 gr. ıspanak
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, köri
Mantarları ince ince kıyıp tereyağında dört dakika kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş soğanı ekleyip birlikte kavurun. Unu ve sütü karıştırın, mantarlara ekleyin. Dilimlenmiş palamutları iki dakika kızartın. Bir fırın kabına dilimlenmiş domates, iri doğranmış ıspanak yaprağı ve palamut dilimlerini koyun. Üzerine mantarlı karışımı döküp fırında pişirin.

Sebze salatası
200 gr. brokoli
8 adet Brüksel lahanası
3 dal taze soğan
1 adet havuç
2 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Karabiber, kekik, fesleğen
Sebzeleri jülyen şeklinde uzun ince doğrayın. Buhar pişiriciniz varsa beş dakika kadar pişirin. Yoksa bir tencerede su kaynatın, üzerine metal bir süzgeç yerleştirin. Süzgecin üzerine sebzeleri koyun ve buharda pişirin. Karışımı servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları çırpıp üzerine dökerek servis yapın.

Tarçınlı çay
1 tatlı kaşığı papatya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı ıhlamur
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı anason
3 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
Metal bir süzgeç ya da temiz bir tülbent içine tarçın hariç tüm baharatları koyun. Ağzını bağlayıp bir demliğin içine koyun. Üzerine kaynayan suyu dökün. Kabuk tarçını da suyun içine atın. Bu şekilde üç dakika kadar bekletin. Demlenen çayı fincanlara paylaştırın, içine limon suyu ekleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA