Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İzmir köfte

600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 adet patates
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Salça
1 çay kaşığı şeker
Kimyon, karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapıp kızartın. Patatesleri de doğrayıp kızartın. Bir tencereye tereyağı, salça ve doğranmış sivri biberleri koyun, üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuz ve şekeri ilave edin. Kızaran köfte ve patatesleri içine koyup 10 dakika kadar pişirin.

Çay kurabiyesi
3 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Sıvı yağ, ceviz, yumurta ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan farklı şekiller kesip tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Vişneli tatlı
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker Üzeri için:
10 kuru kayısı
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı vişne reçeli
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kuru kayısıları ikiye bölün, şeker ekleyip pişirin. Kayısılar yumuşayınca püre yapın, vişne reçelini ekleyip soğumaya bırakın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine kayısılı karışımı dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA