Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Zeytinli lahana dolması
200 gr. lahana yaprağı
1 çay bardağı pirinç
2 soğan
1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
1'er demet taze nane, maydanoz ve dereotu
2 diş sarımsak
1 limon lTuz, karabiber
Rendelenmiş soğan, kıyılmış yeşillikler, pirinç, zeytin, tuz ve karabiberi karıştırın. Beş dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış lahana yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine çok az su ekleyip 35 dakika kadar pişirin.

Brokoli soslu spagetti
1/2 kg. brokoli
1 çay kaşığı tuz
1 paket spagetti makarna
200 gr. yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Brokolileri süzgece koyun ve kaynayan tuzlu suda dört dakika haşlayın. Süzgeçle beraber sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.

Şekerli hamur kızartması
1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Ekmek hamuruna süt ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar kopartın, kızdırılmış yağda kızartın. Bir peçetenin üzerine alıp yağını süzdürün ve sıcakken üzerine pudra şekeri ile vanilya serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA