Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkabaklı börek

Kabakları rendeleyin, toz şekeri ekleyerek harmanlayın. Su, yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkaları, aralarına sulu karışımdan sürerek üst üste koyun. Kabaklı karışımı üstüne yayıp rulo yapın, dilimleyip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.

MALZEMELER

4 adet yufka
4 büyük dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su

BAHARATLI KUZU BUDU
Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu, üç diş ince kıyılmış sarımsak ve tuzu karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun. İri doğranmış soğan ve sivri biberi, kalan üç diş sarımsağı tencereye koyun. Üzerine eti yerleştirin, yeteri kadar su ekleyerek et yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

1 adet kuzu budu
2 dal iri kıyılmış taze biberiye
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
6 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1'er çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, tarçın, tuz

ELMALI BULGUR SALATASI
Bulguru iki su bardağı suda 15 dakika pişirin. İçine ince kıyılmış soğan ve maydanoz ile, baharatları koyup biraz soğuması için bekleyin. Doğranmış sivri biberi ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış marul yaprakları ve kabuklarıyla birlikte ince dilimlenmiş elmaları koyup harmanlayın.

MALZEMELER

1 su bardağı bulgur
4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yeşil elma
4 adet marul

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA