Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mercimekli dolma

1 kg. dolmalık biber
300 gr. kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 soğan
1 demet maydanoz
2 çay bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 kaşık kuru nane
2 kaşık tereyağı
Pul biber
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, mercimek, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurup tencereye dizin. Üzerine bir-iki su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

İrmik tatlısı
10 çorba kaşığı şekeri
10 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilya
100 gr. çikolata
1 adet nar
Sütü tencereye koyun, içine şekeri, kakao ve irmiği ekleyip karıştırarak fokurdayıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı suyla çalkalanmış bir kabın içine boşaltın. Soğuyup donmasını bekleyin. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Turp dolması
4 adet büyük boy turp
300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1.5 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz, dereotu, nane
Turpları temizleyip ortadan ikiye bölün, içlerini ovun. Pirinç, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyma, kıyılmış yeşillikler ve arzu ettiğiniz baharatları güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu harcı turpların içine doldurun. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı dökün. Yarısına kadar su ekleyip pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA