ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Taze soğanlı pilav

Taze soğanları doğrayıp tereyağında beş dakika kavurun. Uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 adet taze soğan
1 çay kaşığı tuz

SOSLU TAVUK DÜRÜM
Doğranmış tavuk eti, soğan, sivri biber ve kırmızı biberi, üzerine zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, nane ve kekik ekleyip karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Lavaşları üç parça halinde kesin. İçlerine tavuklu harçtan koyup dürüm şeklinde sarın. Soğan sapıyla bağlayıp kürdanla tutturun. Kürdanların ucuna zeytin koyarak servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet lavaş
2 adet taze soğanın yeşil kısımları
6 adet zeytin
Tuz, karabiber, nane, kekik

KIYMALI MANTI BÖREK
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurta, süt ve unu, çok sert bir hamur yaparak yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp açın, üzerlerine sıvı yağ sürüp inceltin. Bir yufkayı tepsiye koyun, üzerine kıymalı harcı yayın, üzerine diğer yufkayı koyun. Fırında pişirin. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER

200 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber