Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Böğürtlenli portakal peltesi

5 adet portakal
1 su bardağı donmuş böğürtlen
4 çorba kaşığı şeker
1 tutam tarçın
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
Portakalların suyunu sıkıp şeker ve tarçınla bir taşım kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp tencereye ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içine vanilya, tarçın ve böğürtlenlerin bir kısmını koyun ve kaplara bölüştürün. Kalan böğürtlenlerle ve portakal dilimleriyle süsleyin.

Kuru baklalı sarma
200 gr. kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg. yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. asma yaprağı
Kaburga kemiği
Tuz, karabiber
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Yaprakların içine harçtan koyarak sarın. Tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.

Cevizli patates köftesi
1/2 kilo patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı köri, tuz
Patatesleri haşlayın, oda sıcaklığındaki tereyağı ve sütü ilave ederek püre haline getirin. Üzerine ceviz, un, yumurta, köri ve tuzu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Patatesli hamurdan parçalar kopartıp köfte şekli verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA