Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kuru fasulye

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Yumuşayana kadar haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı, küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Doğranmış domatesi katın. Suda açtığınız salçayı, kesme şekeri ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak 10 dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeyi ve haşlama suyundan bir su bardağı ekleyip pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1'er adet pırasa, havuç, kereviz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
1 kahve fincanı su
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker

SÜTLÜ KEK

Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri üç dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bir su bardağı sütü ve fındığı ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin. Sütü şekerle karıştırın. Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine dökün.

MAL ZEMELER

150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 çay bardağı kıyılmış fındık
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker

MANDALİNALI MUHALLEBİ
Sütü ve şekeri karıştırarak kaynama noktasına getirin. Mandalinaların suyunu sıkın. Pirinç unu ve nişastayı mandalina suyu ile karıştırıp süte ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin. Kaplara paylaştırıp mandalina dilimleriyle süsleyin.

MAL ZEMELER

2 su bardağı süt
5 adet mandalina
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA