Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şipşak pizza

2 adet bazlama ekmeği
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı süt
40 g. beyaz peynir
4 adet domates
30 gr. kaşar peyniri
4 adet siyah zeytin
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Bazlamaları ortadan ikiye bölün. Süt ve salçayı karıştırılıp bazlamaların üzerine sürün. Peynirleri dilimleyin. Peynirleri, halka halka doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberi, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytinleri bazlamaların üzerine döşeyin, kekik serpin. 200 derecedeki fırında peynirler eriyene kadar pişirin.

Fesleğen soslu hindi
600 gr. hindi
1 çorba kaşığı tereyağı Fesleğen sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
Karabiber
Hindi etini, rengi dönene kadar tereyağında soteleyin. Fesleğen sos için; tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kıyılmış fesleğen ekleyip karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Eti servis tabağına koyun. Fesleğen sos gezdirip servis yapın.

Bezeli pasta
1 adet hazır pasta keki
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Yumurta sarısı, şeker ve unu karıştırın, yavaş yavaş sütü ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Arzu ettiğiniz meyveyle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA