Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurt soslu kek

Yumurtaları çırpın. Üzerine süt, yağ ve kakao ekleyip karıştırın. Pekmezi, rendelenmiş çikolatayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın, son olarak elenmiş un ekleyin. Harcı yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecede 15-17 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine limon ve vanilya ile çırpılmış yoğurt gezdirin.

MALZEMELER


3 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağı
1.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı pekmez
1 su bardağı yoğurt
1 limon suyu
1 paket vanilya

KARALAHANA DIBLESİ

Lahanaları yıkayıp suyunu iyice sıkın ve ince ince kıyın. Patatesi küp küp doğrayın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve pirinci, patatesi, lahanayı ilave edin. Pirinç pişmeye başlayınca içine kıyılmış soğanı ve sivri biberi ilave edin. Birlikte biraz kaynatıp süzün. Diğer tarafta yağı eritip baharatlandırın ve diblenin üzerine döküp servis tabağına alın.

MALZEMELER


1 bağ karalahana
3 adet soğan
1 patates
1 su bardağı pirinç
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı

OMLET SANDVİÇ


Derin bir kabın içinde yumurtaları çırpın. İçine süt ve tuzu koyup karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin, içine yumurtalı karışımdan döküp dört dakika karıştırmadan pişirin. Omleti cam tabağa alıp üzerine yıkanmış yeşillikleri, peyniri ve dilimlenmiş domatesi koyup ikiye katlayarak servis yapın.

MALZEMELER


4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1/2 demet tere
30 gr. peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA