Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İzmir köfte

500 gr. kıyma
4 dilim ekmek içi
1 adet soğan
2 adet domates
8 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Karabiber, tuz, kimyon ve kekik
Kıymayı, ıslatılmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve baharatları yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan çok büyük olmayan köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Yayvan bir tencereye köfteleri yerleştirip üzerine dilimlenmiş domatesleri ve biberleri dizin. Salçayı sıcak suda açıp yemeğin üzerine gezdirin. Orta ateşte 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Semizotlu makarna
1 demet semizotu
2 adet salatalık
1 su bardağı haşlanmış makarna
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Semizotunu yıkayıp irice doğrayın. Salatalıkları kabuklarıyla dilim dilim doğrayın. Diğer malzemeleri de irice doğrayıp bir kabın içinde harmanlayın. Üzerine haşlanmış makarnayı koyup karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Dereotlu tarhana çorbası
5 çorba kaşığı tarhana
1/2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
2 çoraba kaşığı zeytinyağı
4-5 su bardağı su
Dereotunu ve sarımsakları ince ince kıyın. Bir tencereye yağı ve salçayı koyup yaklaşık üç dakika kadar kavurun. Üzerine soğuk su ekleyip karıştırın. Suyun kaynamasını beklemeden kıyılmış dereotu, sarımsak ve tarhanayı ekleyin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp iki-üç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA